Kuva -
Kuva -

Posti lyhyesti

Postilla on lähes 400 vuoden pituinen historia Suomessa. Nykyisin olemme maan johtava posti- ja logistiikka- alan palveluyritys kokonaisliikevaihdolla mitattuna.

Postin liiketoiminta muodostuu kirje-, lehti- ja pakettituotteiden jakelupalveluista, verkkokaupan palveluista, kokonaisvaltaisista toimitusketjuratkaisuista, kuten varastointi- ja sisälogistiikan palveluista, sekä laajasta kirjosta yritysten ja yhteisöjen kuljetuspalveluja, esimerkkinä elintarvikelogistiikan ja rahdin palvelut. Lisäksi Posti tarjoaa erilaisia digitaalisia palveluja, globaaleja ohjelmistoratkaisuja sekä koti- ja hoivapalveluja.

Posti toimii 11 maassa, mutta toiminta keskittyy pääasiassa Suomeen, Baltian maihin ja Venäjälle. Toimintamaitamme ovat Suomi, Venäjä, Ruotsi, Norja, Puola, Saksa, Viro, Latvia, Liettua, Sveitsi ja Yhdysvallat.

Posti Group Oyj:n liikevaihto vuonna 2017 oli 1 647 miljoonaa euroa ja oikaistu liiketulos 42,4 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme noin 20 000 ammattilaisen voimin. Posti Group Oyj:n kaikki osakkeet omistaa Suomen valtio.

Toimintamme on jaettu neljään eri liiketoimintaryhmään:

Konsernin liikevaihdosta 88 prosenttia tulee posti-, paketti- ja logistiikkapalveluista. Valtaosa liikevaihdosta, noin 96 prosenttia, tulee yrityksiltä ja yhteisöiltä. Tärkeimmät asiakastoimialamme ovat kauppa, palvelut ja media. 

Itella Venäjä tarjoaa varasto-, rahti- ja huolintapalveluja Venäjän tärkeimmillä talousalueilla.

OpusCapita auttaa yrityksiä digitalisoimaan ja automatisoimaan taloushallinnon prosessejaan. Palvelujen ytimessä ovat hankinnan, maksamisen ja kassanhallinnan globaalit ratkaisut.

Lue lisää julkaisusta Vuosi 2017